De voorbereidingen.. - Reisverslag uit Bemmel, Nederland van Marlou Regt - WaarBenJij.nu De voorbereidingen.. - Reisverslag uit Bemmel, Nederland van Marlou Regt - WaarBenJij.nu

De voorbereidingen..

Door: deregt

Blijf op de hoogte en volg Marlou

14 Juli 2011 | Nederland, Bemmel

Vandaag heb ik in de stromende regen de reisbescheiden opgehaald. De datum waarop we gaan vertrekken komt steeds dichterbij. Iedereen is er op zijn/haar manier mee bezig. Jelmer heeft het kaartje gemaakt(zie foto's), zodat iedereen die ons volgt ook kan zien waar we ongeveer zitten.

Terwijl ik de informatie voor 'de Kenia en Tanzania reiziger' doorneem, krijg ik er steeds meer zin in. Wel wordt er meteen al een beroep gedaan op ons incasseringsvermogen....mogelijk gaan dingen namelijk anders dan we gewend zijn, we moeten ons dan flexibel opstellen,want dergelijke 'beproevingen' vallen nu al onder de noemer 'pech'.
Waarschijnlijk hadden ze tijdens het uitzoeken van de reis al in de gaten dat ik een regeltante ben, ruim van tevoren alles plan en eigenlijk niets aan het toeval wíl overlaten :P
Een slimme meid is immers op de toekomst voorbereid, denk ik namelijk altijd...dus ik weet nu al dat als we op safari gaan, dat iedereen dan een raamplaats heeft, dat we ook kunnen staan in de 4WD Landrover/Land Cruiser, vanwege een groot dakluik en dat we daardoor mooie plaatjes kunnen maken. Laten we hopen dat we het dakluik snel genoeg dicht krijgen als de Koning der dieren ineens honger krijgt en een mals hapje ziet zitten bij het raam...ja, ja, ik weet het...een paar kilo minder mag best wel;)
Tot zover..volgende week gaan we echt op pad!
groeten van Leen, Dick, Anouk, Jelmer en Marlou

• 14 Juli 2011 - 16:11

Lianne:

Ja,ja nu komt het wel erg dichtbij!!
    Heerlijk te bedenken dat je naar de zon gaat na zo'n dagje herfst.
    Succes met de laatste loodjes en tot bels, Lianne.

• 14 Juli 2011 - 16:18

Cecile:

een heel goede, prettige en zonnige vakantie met na jullie terugkomst in Kenia een beetje regen, want dat kunnen ze gebruiken.
    Ik zal je moeder melden, dat ze maar eens moet komen kijken.
    Veel plezier.

• 14 Juli 2011 - 16:37

Jacqueline:

Ha ja, vergeet niet een flesje water of 5 he! We volgen jullie graag want dit is inderdaad wel een reis van jullie leven. Zorg dus dat je heel terug komt om aan ons alle verhalen te vertellen. Alvast veel reisplezier.

• 14 Juli 2011 - 17:16

Trudy:

Wat leuk zo'n blog, ga jullie zeker volgen!!!!!! Ga vooral genieten want dit wordt vast een super ervaring . Succes met de voorbereidingen en een hele goede vakantie voor jullie 5-en! liefs Trudy

• 14 Juli 2011 - 17:35

Patricia:

Lieve Familie. Héél veel plezier met jullie zoektocht naar the big five. Enuh nog even een tip: zorg voor minimaal 2 resevebanden op jullie 4WD. Doe ze de groeten in Lake Nakuro en spring ze samen met de Massai krijgers. Liefs Patricia

• 14 Juli 2011 - 17:48

Carien:

hee daar... wel terugkomen he?
    water, water , water, het valt hier rijkelijk vandaag. Neem wat mee naar "daar" volgende week.
    We volgen jullie!!
    xx carien

• 15 Juli 2011 - 05:49

Chris En Karin:

Niet vergeten:
    paspoort, reisbescheiden, creditcard én heel veel goede zin, positiviteit en loyaliteit.. Dé belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde vakantie.
    Heel veel plezier, we zijn benieuwd naar jullie verhalen.
    Have fun.

• 16 Juli 2011 - 13:59

Margot:

Ha, de reislustigen uit Bemmel!!!
    We gaan jullie zeker volgen via het reisverslag (mits ontvangst in de Braakman en in Kroatië zal er ws ook wel geen ontvangst zijn op de boot...). Vorige keer ook superleuk om jullie belevenissen te lezen.
    Deze keer zal het helemaal de moeite zijn!
    Pas maar op daar!!!
    Goede reis en een supervakantie!
    Kusjes!

• 16 Juli 2011 - 17:35

Carolien:

Het is nu aftellen voor jullie! Leuk om jullie reis te volgen.See the big cat diary daar, maar maak het niet te spannend... een goede reis en allemaal heel veel plezier!

• 18 Juli 2011 - 10:30

Angelien:

Hoi Allemaal,
    nog een paar dagen en dan is het zover...
    ik ga jullie zeker volgen via het reisverslag.echt leuk.
    een hele goede reis,
    een super vakantie,veel plezier.
    doe voorzichtig daar.

groetjes angelien.

• 18 Juli 2011 - 17:11

TANTE Cathrien:

IK leef erg met jullie mee en wou dat ik meekon maar we zullen ons hier ook wel redden in de regen.Blij dat ik de site gevonden heb.Maak er iets mooisvan.heel veel mooie beelden en tot ziens ik schrijf nog wel eens,pas op jullie zelf.
    Veel liefs van Tante Cathrien

• 19 Juli 2011 - 10:21

Simone:

Hele fijne vakantie... ben benieuwd naar de verhalen!

• 19 Juli 2011 - 11:40

Lida:

Lieve familie,
    Ben natuurlijk stik jaloers op het avontuur dat jullie aangaan! Helaas zijn wij nog niet zo lang getrouwd...
    Een super geweldige reis toegewenst en heerlijk genieten !
    Geniet van de verrassingen en al het moois dat Afrika jullie te bieden heeft!
    Marlou, dakluik op tijd dicht !
    Veel liefs

• 20 Juli 2011 - 16:23

Christianne:

Hoi hoi
    Ik ga jullie zeker volgen, ben erg benieuwd naar jullie belevenissen!!
    Alvast een goede reis, en heel fijn om deze belevenis met je gezin te kunnen ondernemen! Een reis die jullie samen kunnen koesteren. Super!!
    Veel plezier....liefs Christianne

Ngoronogo & Tarangire

31 Juli 2011

Jambo!
Marlou

Welkom lezer(s)! Dit is mijn eerste weblog reisverslag. Wij hebben een mooie reis voor de boeg: wij gaan naar Kenia, Tanzania en Zanzibar. Ik hoop hier regelmatig een berichtje te kunnen plaatsen, mits er internetverbinding valt te vinden in Afrika. Reisoverzicht 21-7: Amsterdam Van der Valk hotel 22-7: Amsterdam – Nairobi 23-7: Nairobi – Lake Nakuru NP 24-7 & 25-7: Lake Nakuru NP – Masai Mara NP 26-7: Masai Mara NP – Lake Victoria 27-7 & 28-7: Lake Victoria – Serengeti National Park 29-7: Serengeti National Park – Ngorongoro krater 30-7: Ngorongoro krater – Tarangire National Park 31-7: Tarangire NP – Arusha – Zanzibar 1-8 t/m 3-8: Zanzibar 4-8: Zanzibar – Amsterdam 5-8: Amsterdam

Actief sinds 11 Juli 2011